18-02-07

100% legaal

Zaterdag 17 februari, een mooie maar frisse avond. Dat was de dag waarop ik naar 100% legaal van Youssef El Moussaoui ben geweest. Al had ik daar nog veel geluk mee. Toen ik om een kaartje ging was er nog net 1 plaats vrij, had ik twee minuten later geweest had ik niet kunnen gaan.

Dus, ik naar het fakkelteater in Antwerpen voor een avondje goed lachen. Dat was toch het idee dat ik had. Eerder had ik al wel eens wat stukjes gezien van Youssef op tv en in kleine clubs waar je een kwartiertje de tijd krijgt om het publiek bezig te houden.

Het is ondertussen 20u45, de start van 90 minuten comedy. Het begin is vrij origineel. Een kleine ondervraging aan het publiek. Gewoon over 'zijn er mannen/vrouwen in de zaal', met een relatie ja of nee enzovoort. Daar vallen al een paar kleine maar vrij goede moppen. Daarna begint hij met zijn echte sterke grappen. Zoals jullie misschien al weten natuurlijk voornamelijk over de Marokkanen en Belgen. Het is eigenlijk een verhaal over twee Belgen die in Marokko gaan wonen. Daar maakt hij dan de vergelijking met dat ze moeten inburgeren. Dit levert toch een paar zeer goede lachbuien op.

Tegen het midden van de voorstelling valt het een klein beetje stil. Hierdoor is er toch ook een grap bijna volledig mislukt. Daar is hij een drietal keer terug opnieuw moeten bij beginnen en dan werd het nog verstoord. Ofwel doordat hij zelf al moest lachen over de clou die wij als publiek nog niet kenden of dat hij een deel van de mop kwijt was. Dit was wel even jammer waardoor het verloren is gegaan.

In dat midden betrok hij ook plots het publiek. Het begon van 'Nu is het geschreven stuk van mijn show gedaan, had geen tijd meer om het verder af te werken omdat ik lag te slapen'. Op dat moment neemt hij een stift en papier en begint opnieuw vragen te stellen aan het publiek. Ditmaal moesten we antwoorden wie er allemaal in een bos was. Drie gewone zinnen geven en nog meer mensen vernoemen die in dat bos waren. Als dat gedaan was heeft hij dat terug weggelegt en dachten we dat, dat stuk was afgerond.

Maar natuurlijk was dat niet waar. Eerst ging hij terug naar zijn verhaallijn over de twee Belgen die in Marokko gingen wonen waarbij hij toch weer geslaagde moppen vertelde. De zaal lag vaak in een deuk van het lachen. Sommige mensen bleven maar lachen zodat hij even moest pauzeren voordat hij een volgende mop kon vertellen. Om zijn show af te ronden kwam hij terug op dat deel van het 'bos'. Het leuke daaraan was, dat het zuivere improvisatie was. Laten we zeggen dat dit voor zo'n 70% zeer geslaagd was. Alleen spijtig dat het plots zo abrubt gedaan was met een zin die eerder door het publiek was gegeven.

Over de gehele avond bekeken was de show vrij goed. Naar mijn mening net iets te lang. Het was alsof hij nog niet volledig de 90 minuten vol kreeg met op en top goed materiaal. Maar we kunnen natuurlijk nog niet verwachten dat hij alleen maar super grappen gaat vertellen. Hij is dan ook nog maar een "nieuweling" in het vak vergelijken met anderen. Bijna de hele avond goed kunnen lachen, alleen spijtig van die ene grap die volledig is mislukt en dan een beetje het plotse einde.

Maar, als hij eens in de buurt is of je hebt zoiets van, die wil ik echt eens bezig zien. Dan moet je dat zeker doen!! Het is echt de moeite om te doen.

01:50 Gepost door Bart in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.