18-02-07

Taxi 4

Een paar jaar na Taxi 3 is er eindelijk Taxi 4. Nog steeds van Luc Besson. De vorige drie films vond ik altijd al grappig dus verwachte veel van deze vierde film. Vooral nadat er werd geschreven dat deze de beste van de reeks was.

Het verhaal gaat over een 'transfer' van Parijs naar Marseille. De politie van Marseille denkt onmiddelijk dat het over een transfer in het voetbal gaat. Namelijk dat Djibril Cissé naar OM gaat. Dat is het begin van de film. Maar natuurlijk vergist men zich daarin.

Het gaat over een transfer van een zeer zware crimineel. Namelijk een Belg. En zoals het hoort in deze films wordt er zeer goed gelachen met de Franse politie. Nadat een handlanger van die belg in het politiebureau een paar gegevens heeft veranderd (politie was namelijk aan het petanquen) praat de belg zich vrij.

Wat dan verder volgt zijn de gebruikelijke ongevallen veroorzaakt door politieauto's, de ene blunder na de andere van Emilien. De Generaal die kinderoppas is en natuurlijk Daniel die de reddende engel is voor Emilien.

Gilbert zorgt voor een prachtig einde van de film. Eerst valt hij in een hele berg cocaïne, wanneer hij terug bij kennis komt zorgt hij voor een prachtig schietgedeelte .. en verder zorgt hij nog voor een prachtig voetbalslot!

Verder ga ik de clou van de film natuurlijk niet verklappen, daar moet u zelf maar voor naar de bioscoop gaan ;) .. Het is echt een aanrader en zoals men zei, het is echt wel de beste van de reeks. Heb de hele film goed gelachen en -toch zoals het meestal is bij die soort films- met spanning gekeken.

21:08 Gepost door Bart in Film | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Welkom & véél succes met je blog :-)

Gepost door: Patrick | 18-02-07

Hey,
ik heb de vorige fims niet gezien, maar na het lezen van dit postje heb ik wel zin gekregen om deze te zien. Nu alleen nog iemand meekrijge want alleen naar de film gaan is ook ni alles é :p
Jij hebt ook een mooie blog en interessant! Kga proberen iedere dag eens te komen lezen. :-)

Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 19-02-07

De commentaren zijn gesloten.