20-02-07

Bollywood, The Show!

Misschien heb je wel hetzelfde als wat ik had toen ik voor het eerst er van hoorde. Wat is dat nu weer voor iets ?? Tot op de moment dat het begon wist ik dus nog altijd niet goed wat het voor iets was. Had in de krant gelezen dat het een soort van musical was dat over Bollywood ging. Ok, had er twee kaartjes voor dus ben ik er naartoe geweest met mijn moeder. Beide niet goed weten wat te verwachten.

Zoals dat altijd gaat begon ook deze voorstelling niet op tijd. Maar wat toen begon was gewoon geweldig. Zoals we van India kunnen verwachten, kleurvolle kledij, zeer mooie muziek en natuurlijk prachtige dans! Maar wat was nu het thema van die show? De boodschap die er in zat?

Wel, die werd al snel duidelijk en dat zorgt voor een prachtig verhaal van bijna 2 uur. Het begint eigenlijk als volgt.. Er is een speciale dans die bij een tempel hoort en die moet men doorgeven om deze in leven te houden. Dus de grootvader geeft dit in dit geval door aan zijn kleindochter. Maar hij geeft altijd maar kritiek op haar en beslist zij om carrière te gaan maken in Bollywood. Dit levert een zware discussie op maar zij vind dat ze ook het recht heeft om het ginder te proberen. De grootvader was een gevierd persoon in Bollywood.

Haar grootvader ziet dit als familieverraad (omdat ze de traditie van de tempel niet wilt verder zetten) en wilt haar niet meer zien op de dag dat ze vertrekt. Eenmaal in Bollywood aangekomen moet ze eerst beginnen als een actrice in één of andere derderangs film. Maar ze maakt zoveel furore op de regrisseur (dit is een prachtig gespeeld personage. Fel overdreven homo met constant een poedel in de armen) waardoor ze promotie krijgt tot het leiden van de film.

Dat zorgt voor een verder volgend grappig verhaal met prachtige muziek en gedans. Hier werd de traditionele dans met hedendaagse afgewisseld. Dit maakte het echt mooi voor iedereen in de zaal. En dan plots ... een pauze van zo'n 15 minuten. Dit was wel te begrijpen als je zag wat voor inspanning iedereen heeft gedaan tijdens die eerste periode..

Eindelijk die pauze gedaan, ging het verhaal onverstoord verder. Het hoofdpersonage ging verder met het maken van die film. Maar ondertussen werd haar grootvader ziek. Men had nog steeds niemand die de tempeltraditie kon verder zetten. Ondertussen begint de kleindochter spijt te krijgen van haar beslissing en beslist ze om terug te keren naar haar geboortedorp.

Eenmaal daar aangekomen hoort ze het van haar grootvader maar deze wil haar niet meer terug zien. Men probeert hem terug te overtuigen en dat lukt voor een deeltje. Terwijl hij aan het vechten is tegen de dood in de tempel komt zijn kleindochter daar binnen. Ze begint met de speciale tempeldans zodat haar grootvader toch kan zien dat ze het kent. Hij bekijkt het met glinsterende ogen en op de moment dat de dans gedaan is, sterft hij. Hier begint ook weer een prachtig dansgedeelte dat de overleden grootvader eert.

Het stuk sluit af met een lang, prachtig muziek en dansspectakel. Het is een afsluiter in discostijl. Een mooie tekst en zeer intensieve dansacts. Toen dit gedaan was kregen ze een staande ovatie, hier kreeg ik zelfs kippenvel van. Als je zo iedereen in de zaal ziet rechtstaan, applaudiseren en als je merkt dat de artiesten er aangedaan van zijn WAUW .. Hierna hebben ze nog zo'n 5 à 10 minuten verder gedaan en de mensen bleven aplaudiseren.

Het was echt een prachtig spectakel dat ik nooit zal vergeten. Op zo'n moment merk je ook hoeveel mensen uit India er wel niet leven in Antwerpen. De voorstelling waar ik was bestond uit zo'n 80% Indische mensen en de rest was een mengeling van vanalles en nogwat, echt mooi hoe we zo samen komen voor een show :) .. Spijtig genoeg is de show nu niet meer in België te zien. Er waren maar twee show gepland en die waren in Antwerpen. Als je ooit de kans krijgt om zoiets te zien moet je het zeker doen. Je moet totaal niet van die cultuur houden want door dat soort shows leer je er alleen maar heel veel over. Zeker de moeite om ooit eens twee uurtjes van je tijd aan te geven ;)

00:05 Gepost door Bart in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.