20-02-07

Einde Monumentenstrijd

Maandag 19 februari 2007, 20u50 Canvas. Het begin van de grote finale van Monumentenstrijd. Eindelijk zouden we weten wie de € 500 000 ging krijgen voor 'hun' monument te restaureren. Het ging tussen Cinema Plaza uit Duffel, de Stoomstroopfabriek uit Borgloon, de Boekentoren uit Gent, de drie Gallo-Romeinse Tumuli uit Tienen en het begijnhof uit Diksmuide.

Als echte Duffelaar hoopte ik natuurlijk dat onze Plaza ging winnen. Het ging allemaal best wel goed in die finale. Deze was verdeeld in twee delen. In het eerste deel welke twee monumenten er door gingen naar de 'Grote Finale' en Cinema Plaza was één van de twee. Ik natuurlijk al heel gelukkig want dit betekende dat we al zeker € 250 000 hadden, dit kon alleen maar meer worden. De andere grote finalist was de Stoomstroopfabriek uit Borgloon. Wij Duffelaars dachten dat dit een makkie ging worden, we waren al zeker van de grote pot.

Na de Rechters eindelijk deel twee. Ondertussen waren de tellers terug op nul gezet en kon er terug gestemd worden op de twee overblijvers. Nu werd het echt spannend. Eindelijk HET moment en wat blijkt, de winnaar is geworden: jawel, de Stoomstroopfabriek. Daar ging de zo zekere overwinning naar een vervallen fabriek in Limburg.. Natuurlijk een dikke proficiat aan de winnaars :) Jullie mogen er zeker van zijn dat we met velen die pannekoek komen eten in april.

Natuurlijk hebben wij ook nog een zeer mooie som geld gewonnen. Het is te hopen dat daarmee de Plaza goed wordt gerenoveerd en terug wordt opengesteld aan het grote publiek.

Hopelijk is dit een project dat niet eenmalig was. Dankzij dit zijn er verschillende gebouwen in de kijker gekomen die hopelijk toch nog geld krijgen om hun gebouw ofzo een nieuwe bestemming te geven. En wie weet komt er wel opnieuw een programma dat andere monumenten in het daglicht zet. Ik zal er in ieder geval naar uitkijken!

00:27 Gepost door Bart in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Proficiat aan de winnaars en... spijtig voor Oostende met onze 'Koninklijke Stallingen'... 't zal misschien voor een andere keer zijn ?

Groetjes.

Gepost door: Jim | 20-02-07

De commentaren zijn gesloten.