20-02-07

NYPD Blue

Dit is één van de weinige series die ik volg. Ik mis zelden een aflevering en als ik weet dat ik het niet kan zien of te moe ben programmeer ik de video. Wel spijtig dat het zo laat op de buis komt. Tegenwoordig begint het zelden nog voor middernacht. Het is de laatste tijd meer rond 00u20 en dat is voor een student die er elke dag vroeg uit moet veel te laat. Dus heb ik mij nu maar een videocassette eigen gemaakt en bekijk ik dat als eerste wanneer ik thuis kom van school..

Dat ik het nu plots over zo'n serie heb is omdat ik er weer naar aan het kijken was. Het was weer een geslaagde aflevering en ik dacht, waarom eens niet iets over schrijven. Dit maal ging het over Arthur Fancy die promotie maakt tot "captain" en Andy Sipowicz is daar niet al te blij mee. Hij probeert -op zijn eigen manier- duidelijk te maken dat hij hem zal missen. Verder is er natuurlijk ook 'echt' politiewerk. Dit keer best ook wel een beetje komisch. Een man is een deel van zijn penis kwijt. Opzich natuurlijk niet het meest grappige maar de manier waarop het gebracht werd was gewoon grappig... Deze was afgesneden in een herentoilet door dakloze 'nicht', zoals men het daar noemt.

Een dame vind het verloren deel en geeft het aan als en afgesneden duim. Jaja, soms vraagt een mens zich toch af hoe men zoiets kan verwarren met een duim. Dit levert dan ook een paar grappige commentaren op van de 'detectives'. En natuurlijk ook van Joh, de homosexuele receptionist van de '15th squad'. Hij antwoord: "Je hebt ze in alle vormen en maten waardoor je je wel eens kan vergissen. We zullen dat maar geloven zekers ;-) .. Zoals het meestal gaat in dit soort series, wordt de dader gevonden en opgesloten.

Verder vind ik het een mooi programma omdat er ook diepgaande onderwerpen in zitten. Een voorbeeld hiervan is het racisme van Andy. Maar hij heeft zich toch iets of wat weten aanpassen waardoor hij een speciale band heeft met Fancy, zijn zwarte 'baas'. Verder ook dat er een homosexueel op het bureau werkt is prachtig. Hier had Andy het in het begin ook moeilijk mee. Maar ook daaraan heeft hij zich aangepast en laat deze nu zelfs op zijn zoon babysitten. Dat zijn eigenlijk mooie onderwerpen en zeer goed dat zoiets wordt gebracht in een populaire serie. Dit is een serie die zeker de moeite waard is om zo is een keer naar te kijken. Je moet natuurlijk af en toe tussen de regels kunnen lezen of in dit geval kijken!

12:52 Gepost door Bart in TV | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Thx XXX
Ik kom hier graag lezen, vaak wel interessant :-)
Soms kijk ik eens naar NYPD Blue. Alleen spijtig dat het zo laat komt, anders zou ik een vaste kijker zijn :p

Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 20-02-07

De commentaren zijn gesloten.