25-02-07

William S.

Om te beginnen is dit een prachtige misdaadroman van Anthony Horowitz. In dit boek weeft hij een kunstzinnig net rond het leven van een historische figuur die zijn stempel drukte op het literaire leven van het afgelopen millennium. Probeer je Shakespeare voor te stellen op het einde van de 20ste eeuw. Wat zou er dan van hem geworden zijn? .. Dit brengt mij naar het punt waar ik het ging over hebben: William Shakespeare

Hij is een man die prachtige werken heeft geschreven en sinds kort heb ik eindelijk het verzameld werk van hem. Heb een boek gevonden dat nog in het mooie oude Engels is geschreven en gedrukt in 1978. Ondertussen ben ik er al volop in aan het lezen. Voorlopig nog bezig met 'The Tempest'. Misschien wel één van zijn minder bekende werken. Iedereen kent iets of wat wel de grote lijnen van verhalen zoals 'Romeo and Juliet', 'Julius Caesar', 'Macbeth', 'Hamlet, Prince of Denmark', 'King Lear' en 'Othello'. Dit is nog maar een zeer kleine greep uit zijn volledig werk.

Spijtig genoeg komt zijn werk veel te weinig aan bod in de lessen Nederlands. In al mijn jaren middelbaar heb ik maar een les of 3-4 iets over Shakespeare gezien en daar reken ik zelfs nog niet het toneelstuk 'Othello' bij. Want dat was naar mijn mening een regel echte aanslag op het mooie literaire werk. Sommige zaken mogen gewoon niet worden aangepast aan de moderne tijd, daardoor gaan sommige belangrijke zaken verloren. Nouja, niets aan te doen en zo hebben toch een hele hoop mensen die anders nooit nog iets zullen zien van hem er toch eens 'iets' van gezien.

Iedereen zou toch in zijn leven een paar stukken van Shakespeare moeten lezen en als het kan liefst een paar minder bekende stukken. Dus iedereen die dit leest zal hopelijk eens een tekst van hem opzoeken en lezen :p .. Hij was een mooie schrijver met een bepaalde visie die hij in sommige verhalen en sonnets een klein beetje liet terug komen en dat maakte hem zo speciaal in zijn en zelfs in onze tijd.

17:10 Gepost door Bart in Literatuur | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hey,

Gelijk heb je wel. Ik ben nu met nederlands bezig over literaire genres enzo en nog niets van Shakespeare gehoord :-)
Heb je mss een aanrader om te lezen?
90 min in de kou, jij liever als ik :p ben je gaan supporteren of zelf gaan spelen?

Kzalt op tijd late wete voor de film ;p

Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 25-02-07

kzal de aanraders in men hoofd houden voor later :-) kmoet nu voor school al een frans en engels boekje lezen dus dan wordt het wa verwarrend als er nog een derde bijkomt :p

kou lijde is ni goe é :p

kzie al uit naar het verslag :p

Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 25-02-07

De commentaren zijn gesloten.