01-03-07

Until I find you

Dit is één van de mooiste verhalen die ik tot nu toe heb gelezen. Het is een boek dat voor veel mensen grotendeels met hun leven zal overeen komen. Het is geschreven door John Irving, een ondertussen gevierd Amerikaans schrijver. Hij is in 1978 doorgebroken met het boek 'The World according to Garp'. Maar om nu terug te keren naar 'Until I find you'...

Het is een verhaal dat gaat over de zoektocht van een jongen naar zijn vader. In het begin doet hij dit met zijn moeder. Zo komen ze in verschillende Europese steden terecht zoals Kopenhagen, Oslo, Amsterdam.. Sinds zijn vader orgelspeler is blijkt het niet makkelijk te zijn om hem te volgen. Volgens zijn moeder is het het beste dat ze altijd eerst de tattoeshops bezoeken. Dit omdat zijn vader overal tattoes laat zetten. Maar dat blijkt niet de enige plek te zijn waar men zijn vader kende. Blijkbaar was hij ook een zeer bekend iemand bij de prostituees van die steden. Maar zijn moeder zal nooit uitleggen wat een prostituee van beroep is. Zij zegt altijd dat het een persoon is die luistert naar mensen en hun problemen oplost ;)

Na een tijd beslist de moeder dat het genoeg is en gaan ze in Canada wonen. Daar gaat de jongen naar school en begint de moeder haar eigen tattoeshop. De jongen blijkt een groot acteertalent te zijn en speelt dan ook in bijna al de schoolvoorstellingen mee. Als hij al zijn schooljaren doorlopen heeft beslist hij om acteur te worden in het grote 'Hollywood'. Na een aantal flops komt er dan toch eindelijk de grote doorbraak op het grote doek. Hij wordt een gevierd acteur maar beleeft daardoor toch ook zijn dieptepunten. Hij begint vanaf dan meer en meer op zijn vader te gelijken. Vooral op het gebied van de prostituees dan. Op een bepaald moment wordt hij zelfs beschuldigd van sex met een minderjarige. Maar hij zal niet aan populariteit verliezen. Ondertussen blijft hij proberen van zijn moeder te weten te komen waar zijn vader is.

Na nog veel jaren later, ondertussen in zijn moeder al overleden, begint hij terug met een zoektocht naar zijn vader. Hierin komt hij te weten dat zijn moeder hem veel heeft voorgelogen. Zoals dat ze niet naar zijn vader aan het zoeken waren maar er elke keer van gingen lopen. Hij heeft zelfs een paar keer zijn vader ontmoet zonder dat hij het wist omdat zijn moeder altijd tussen beide kwam.

Uiteindelijk zal zijn zoektocht resultaat opleveren en zal hij zijn vader ontmoeten. Die zit ondertussen al in een soort van home en het gaat dan ook niet echt goed met hem. Hij beleeft er nog een paar mooie momenten mee maar verder ook niet echt veel meer. Dankzij zijn zoektocht ontdekt hij ook dat hij nog een zus heeft en het is eigenlijk zij die hem uiteindelijk in contact heeft gebracht met zijn vader.

Dit was echt een prachtig verhaal dat gaat over de zoektocht naar een ouder. Het blijkt dat er verschrikkelijk veel obstakels op zijn weg liggen maar zal uiteindelijk nooit opgeven. Hij doet verschillende ontdekkingen die zijn leven voor eeuwig hebben veranderd. Een deel ervan in de positieve zin van het woord. Hij heeft veel mensen leren kennen en dankzij hun zijn familie weten terug te vinden.

Laat dit een goed verhaal zijn voor velen van ons. Als je iemand kwijt bent in u leven en wilt die echt terugvinden dan moet je dat ook doen en vooral nooit opgeven. Hoe moeilijk het ook kan zijn op veel momenten toch proberen blijven door te gaan omdat het resultaat uiteindelijk alleen maar beter kan worden. Je zal altijd nieuwe zaken ontdekken die je anders nooit zou weten. Bepaalde zaken had je veelkans nooit willen weten maar ze helpen je wel vooruit bij je eigen leven!

18:03 Gepost door Bart in Literatuur | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hey,

een late (eerste) reactie vandaag maar ben nog ni lang thuis :-)

het lijkt me een mooi verhaal :-)

goede tip die je gegeven hebt :-)
Er is 1persoon die ik kwijt ben en terug wil, maar dat kan niet omdat hij dood is (mijn grootvader) en mijn grootmoeder mag ik niet meer zien door al die omstandigheden hier.
Mijn moeder haar famillie heb ik nooit gekend, misschien dat ik ooit wel naar hen op zoek ga :-)

Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 01-03-07

jeej, ik wordt gemist :p

kheb ook nog niet zo iemand gevonden, soms dacht ik van wel, maar de laatste tijd blijkt meer en meer (naar mijn gevoel) dat het niet zo is :-)

ik weet eigenlijk niet hoe ik me erbij voel. Volgens mij is het nog niet doorgedrongen, mss omdat ik (onbewust) denk/hoop dat het allemaal weer goed komt. Soms denk ik dat ik wreed ben. Moet ze echt eerst dood zijn voor het doordringt dat ik ze mss nooit meer kan zien?

Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 01-03-07

De commentaren zijn gesloten.