02-03-07

Ongelofelijk

De Duitse film 'Das Leben der Anderen' (zie post 26/2) zou nu al een Engelse remake gaan krijgen. Regisseurs Anthony Minghella en Sydney Pollack, en ex-Miramax-bazen Bob en Harvey Weinstein zouden hiervoor instaan. Dit zou gebeuren volgens het vakblad 'Variety' maar er ligt nog niets vast. Ze zijn wel hard aan het werken om het project van de grond te krijgen. De reden voor deze remake? Pollack zei: "We zouden graag zien dat de film meer mensen bereikt".

Dat is dus in mijn ogen volledige bullshit (sorry voor het woord). Het is in het Duits een prachtige film dus waarom zou het nodig zijn dat men er een Engelstalige versie van gaat maken? Zet er dan gewoon verdomde ondertitels onder en het taal probleem is ook opgelost. Het wordt eens tijd dat de mensen niet zo bekrompen doen en eindelijk eens open staan voor nieuwe dingen. Het is niet omdat het geen Engelstalige film is of niet uit Hollywood komt dat hij niet goed is.

Persoonlijk heb ik de laatste maanden 90% europese films gezien en dan een héél klein deeltje films uit hollywood. Mijn conclusie is dat ik de films uit Europa stukken beter vond dan die hollywood productie. In Europa weten ze tenminste goede films te maken met WEINIG geld. Hier hebben ze geen honderden miljoenen nodig om kwaliteit te leveren. Laat anderstalige films gewoon zoals ze zijn en geef gewoon de bevolking een trap tegen hun kont. Al de bekrompen mensen op deze aardbol en dat zijn er ongeloofelijk veel moeten maar eens een knop in hun leeg hoofd omdraaien en naar zo'n film durven gaan.

Elke keer als de jaarlijkse cijfers bekend worden gemaakt en men vermeld dat de Europese films "weinig" volk trekken is niet omdat ze niet goed zijn maar omdat jullie leeghoofden gewoon bang zijn om naar zo'n film te gaan. Nee, het moet actie zijn, er moet een brad pitt of angelina jolie in een film rondlopen en dat vind ik echt zielig. In België alleen al loopt er meer talent rond dan in heel hollywood te samen maar niemand van jullie kent die omdat jullie de moeite niet doen om ze te ontdekken.

Heb de laatste tijd al veel Franse films gezien waar de hoofdacteurs uit België komen en dat wilt toch al wel wat zeggen. Want in mijn ogen in de Franse cinéma nog altijd de beste ter wereld. De mooiste films zijn nog altijd in het Frans maarja, het is een taal dat velen afschrikt. Engels, Engels en nog eens Engels moet het tegenwoordig zijn en dat is jammer... Dus blijven jullie maar bij jullie flutfilms, jullie verliezen een groot stuk cultuur, ik niet dus dat is al niet mijn probleem.

Als iemand hier zich aangevallen door voelt, sorry maar daar excuseer ik me totaal niet voor. Heb hier mijn mening gegeven over jullie soort mensen en als je daar niet mee om kunt gaan is dat zeer zielig :)

Met vriendelijke groeten,

De Schrijver.

14:53 Gepost door Bart in Film | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Bezoek uit het Hageland Als de lentekriebels je overmeesteren, kom dan een keertje kijken naar de eerste bloemen in mijn tuin. Ik wens je nog een prettig weekend en o ja, ik vind je blog prachtig.

Gepost door: Tuingenieter | 02-03-07

hey,

wees blij dat je niet weet hoe het hier allemaal zit :-) en achter iedereen zijn rug, kweet het niet goed. Ik weet ook niet hoe zij zou reageren en sinds ze weet dat ze ons niet meer mag zien heeft ze ook geen sms ofzo gestuurd voor uitleg... kweet niet goed wat ik moet denken :-)

bedankt voor de tip :p kzal het ontoude en probere niet meer te denken dat ik wreed ben :-)

Je hebt wel gelijk in dit postje. Ik zie zelf zelden een europese film ofzo maar dat komt ook deels door school. Wij hebben ieder jaar een suk of 3-4 filmforums. Dan gaan we met heel de graad zien naar een film die je normaal niet zou zien. Hier heb ik nog maar 1 goede film met gezien en dat was de laatste (house of flying daggers). Wie weet is er hoop voor de volgende films :-)

Prettig weekend
Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 02-03-07

ja maarja misschien dat ze nog bijdraait (de persoon die daarvoor gezorgd heeft) :-) en je hoeft je zeker niet te verontschuldigen hoor :p

Ja, je hebt goede tips :-) ik kan nog veel van je leren denk ik :-)

langs de ene kant wel logisch als je met school naar de film gaat das waar maarja tis beter als les :p
soms moet je dat gewoon eens doen, je ongezoute mening geven. De mensen die daardoor op hun tenen getrapt zijn hebben idd pech :p goed dat je je er niets van aantrekt (en als het wel zo zou zijn, zou je het wss niet gedaan hebben é :p)
Alleen naar de film... ik zou het niet snel doen. Wie weet ga ik ooit eens met je mee :p
Kzal straks (aangezien het na middernacht is :p) je verslag zeker lezen :p

Ja 1 kans en dan verpesten sommige mensen die nog ook :-) maarja

Thx, zal ik zeker doen
Grtz en slaapwel :p

Gepost door: Mystery_Me | 03-03-07

ik ook, bedankt voor je hoop :-) maar eerlijk denk ik dat het bij hopen zal blijven :-)

leuk, ik heb voor een primeur gezorgd :p maar ik meen het wel

mja de mening van andere, van de meesten trek ik het me ook niet aan maar van sommige personen toch wel (als die mening dan tegen mij is)
Tof om te lezen dat het iets is waar je naar uitkijkt :p khoop toch dat het eens gebeurd :-)

een prachtige vrouw... kan ik niet over meespreken kheb nog nooit een foto van haar gezien (anders was het zonder dat ik het besefte of ik herinner het me niet :p)
lijkt me leuk, in de regen naar de schelde staan kijken en eens rustig denken :-)

Groetjes

Gepost door: Mystery_Me | 03-03-07

De commentaren zijn gesloten.