10-03-07

After the wedding

Ofwel zoals hij oorspronkelijk in het Deens heet: 'Efter Brylluppet'. Dit is een film van Susanne Bier, weeral is ze er in geslaagd om een topfilm te maken. Zoals het een topfilm begaat speelt hier ook weer een topacteur in mee, met name Mads Mikkelsen, één van de grootste acteurs in Denemarken en Europa.

De film is een prachtig drama. Het verteld het verhaal van 'Jacob' die een soort van opvangtehuis voor kinderen heeft in India. Maar dit moet misschien sluiten wegens geld te kort. Er is wel een Deense geldschieter die veel geld wil betalen voor het project maar daar moet Jacob voor naar Denemarken terugkeren. Wat geen makkelijke beslissing voor hem is. Hij zal het -voor de kinderen- natuurlijk wel doen.

Eenmaal terug in Denemarken blijkt de geldschieter met zijn voeten te spelen maar deze nodigt Jacob wel uit op de bruiloft van zijn dochter. Daar komt al de eerste verassing doordat hij daar zijn ex-vriendin terug ziet (die ondertussen getrouwd is met de geldschieter). Tijdens het feest geeft de dochter een speech om haar ouders te bedanken dat ze hebben gezegt dat Jorgen (de geldschieter) niet haar echte vader is. Jacob weet natuurlijk onmiddelijk wie wel de vader is ..

Hij verplicht zijn ex-vriendin het 'hun' dochter te vertellen dat Jacob de vader is. Op die moment leert hij zijn dochter beter en beter kennen. Ondertussen heeft Jorgen ook voor zijn project gekozen maar wilt een paar zaken veranderen. Jacob moet in Denemarken blijven wonen en zal een fonds beheren samen met zijn dochter voor de kinderen in India. Eerst wilt hij dit niet maar dan verteld Jorgen dat hij niet lang meer te leven heeft en hij wilt dat Jacob voor zijn vrouw, dochter en twee zonen wilt zorgen. Omdat ze een vaderfiguur nodig hebben en zodat Jacob zijn dochter echt leert kennen.

Uiteindelijk beslist Jacob om het contract te tekenen en niet veel later laat Jorgen het leven. Jacob keert daarop nog één keer terug naar India om te kijken hoe ze ginder alles aan het veranderen zijn met het geld uit het fonds.

Dit is echt een zeer mooie film die zeker op de gevoelens van de kijker werkt. Er gebeuren veel drama's in die het leven van verschillende personen tegelijk veranderd. Is een verhaal dat ook weer zeer dicht bij waarheid komt voor verschillende mensen. Iedereen zal misschien er wel iets in herkennen dat ook in zijn leven is gebeurd ofzo. Met deze film bewijst Denemarken weer maar eens dat ze een topland zijn als het op film aankomt. Dit is zeker een aanrader om eens naar gaan te kijken!

12:32 Gepost door Bart in Film | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

jeej, ik krijg gelijk van jou :p
dat is naar mijn mening dan toch ongeveer het enige dat in het frans mooi klinkt :p
'c'est la vie' dat is waar maar ik vind dat 'la vie' voor sommige mensen toch wat mooier mag zijn :-)

ja das waar :-) ik denk dat ze geen betere vergelijking kunnen vinden :-)

Groetjes MM

Gepost door: Mystery_Me | 10-03-07

ben ik vollop mee bezig :p
mja frans... er zijn idd talen die slechter klinken :) mooie spreuk das waar :p
ik krijg wel veel gelijk van je vandaag :p

lijkt me een goede film :) je zou er gewoon al naar gaan zien door de manier hoe je erover vertelt :)

Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 10-03-07

kzou het niet weten :p de enige twee waar ik voorlopig op kom zijn de twee die je al gezegd hebt :p

voor mij hoeft dat niet persé hoor :p vind het wel leuk zo'n dagje gelijk krijgen :p

kdenk niet dat dat slepen er vandaag van zal komen :p

Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 10-03-07

ToeT die film ken ik niet, maar lijkt me wel een leuke, beetje drama kan er altijd wel bij :)

Die cdtjes van urban trad ga ik ook fijn halen want zoals je idd zegt: veel gedult moet je al hebben want eer die nog eens naar België komen...

Gepost door: Bugeltje | 10-03-07

ja se, ik en frans samen is nu eenmaal zwak :p
sgoed, ik hou je eraan hé :p

mja het lijkt misschien zo maar ik weet wel dat het niet zo is hoor :p en natuurlijk wil ik je reputatie niet om zeep helpen :p

Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 10-03-07

tot u orders kapitein :p
sgoed :p maar je andere tekstjes zijn ook leuk hoor :p

alé veel succes met de opbouw van je reputatie :p

Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 10-03-07

ToeT Ook een fijn weekend voor jou!
Proficiat trouwens met je 1000e bezoeker (nu al 1080 dus ben een beetje te laat :S )

Groetjes

Gepost door: Bugeltje | 11-03-07

De commentaren zijn gesloten.