11-03-07

Machu Picchu

Het geologisch instituut van Peru heeft gevraagd om te bezoeken te beperken aan Machu Picchu. Ze zouden nog maar vijf dagen per week toeristen willen toelaten. Machu Picchu is één van de mooiste monumenten ter wereld. Het is gewoon één van de best bewaarde Inca-sites maar wegens de grote stroom toeristen die er dagelijks komen (zo'n 3000 per dag) begint de structuur zware schade op te lopen. De laatste jaren is het monument al een paar centimeter gezakt wegens de stroom toeristen en de bussen die er dagelijks overrijden.

Ik vind het wel goed dat met het aantal bezoeken wilt beperken als blijkt dat, dat toch wat kan helpen voor het behoud van die site. Want als men er echt niets gaat aan doen kan het goed zijn dat we er binnen 100 jaar gewoon niets meer van terugvinden en dat zou echt wel jammer zijn. Spijtig voor de gidsen enzo die daardoor twee dagen loon verliezen maar ze moeten ook maar eens nadenken over het gebouw dat er staat. Als men er niets aan doet verdwijnt het en kunnen ze ook achter hun inkomen fluiten. Hopelijk doet men dit zodat het monument nog zeer lang te bekijken blijft en dat de mensen later dit ook nog zullen hebben zodat ze toch een idee blijven hebben hoe het was in vroegere tijden.

M_070310_MachuPicchu_b

Want het zou toch zonde zijn moest zoiets verloren gaan

12:12 Gepost door Bart in Actualiteit | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

spijtig dat toerisme zoiets doet verdwijnen. Heb het nog al gehoord dat er mooie plaatsen helemaal veranderd zijn door het toerisme
het aantal bezoeken beperken kan een goede oplossing zijn, nu nog hopen dat die oplossing er komt :-)

Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 11-03-07

mja dat is wel waar
tja de co2 uitstoot... hebben daar overlaatst in de klas een discusie over gehad en we zijn het allemaal wel eens om minder uit te stoten maar als het erop aankomt doen we niets, de minister van milieu enzo willen wel dat er minder uitstoot is maar ze willen hun eigen wagen (die teveel uitstoot) niet inleveren dus ja zoals je zegt daar kunnen wij niets aan doen :-)

Gepost door: Mystery_Me | 11-03-07

als we daarop moeten wachten denk ik dat we nog lang moeten wachten :-)

kvind dat dus zo erg é waarom moeten ze altijd zo laten zien dat ze zich meer kunnen permiteren dan een ander? ik zou liever over hen horen dat ze zich gedragen zoals het gewone volk

Grtz

Gepost door: Mystery_Me | 11-03-07

hehe kwordt er nog goed in om geijk van je te krijgen :p

tja wij weten dat maarja maak dat die ministers maar eens wijs :p
das waar, alle beetjes helpen :p

Grtz

Gepost door: Mystery_Me | 11-03-07

of ik word gewoon slim door al je tips :p

Grtz

Gepost door: Mystery_Me | 11-03-07

Machu Picchu Handig voor de toeristen zonder geld ;)

Gepost door: die Hollander ;) | 13-03-07

De commentaren zijn gesloten.