15-03-07

Boekenbeurs

Het is ondertussen al weer een tijd geleden dat deze plaatsvond maar gisteren zijn "cijfers" bekend gemaakt over wie dit nu bezoekt. Dit onderzoek werd gedaan door Plantijn hogeschool en kwam tot de conclusie dat het publiek vooral jong en vrouwelijk is.

Vooral het aantal vrouwen is vrij groot, zij vertegenwoordigen 2/3 van het aantal bezoekers. Verder blijkt dat 70% van de bezoekers jonger is dan 45, 85% al eerder is geweest en 70% hoger opgeleid is. Nogmaals blijkt dat mensen die graag lezen ook niet op een euro zien voor een extra boek. Zo'n 92% koopt minstens één boek op de boekenbeurs. En dan nog zo'n 80% van de mensen leest minstens één boek per maand en één op vier zelfs meerdere boeken per maand.

Ik ben ondertussen al een paar jaar een trouwe bezoeker van de boekenbeurs en kan toch niet ontkennen dat het publiek vrij 'jong' is. Al hangt dat ook van de moment af wanneer je er bent. Ik ben ook één van die mensen die op de boekenbeurs ook werkelijk een boek koopt. Bij mij zijn dat dan meestal een drie à vier boeken in één keer. Het aantal boeken dat ik per maand lees schommelt echt wel. De ene keer is dat er maar één en op andere momenten kunnen er dit een drietal zijn. Hangt natuurlijk af van de dikte en onderwerp van het boek. Bepaalde boeken lezen nu eenmaal wat tragen.

Wel mooi om te weten dat het publiek toch vrij jong is want dit geeft aan dat lezen toch 'populair' blijft. Als boekverslaafde is dat toch altijd leuk om te horen. Nu nog de jeugd terug wat vaker aan het lezen krijgen en het zou helemaal perfect zijn :)

14:49 Gepost door Bart in Literatuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.