15-04-07

Si le vent soulève les sables

Dit is een film van de Antwerpse Marion Hänsel die zich afspeeld in een Afrikaans land.

We volgen een familie die uit noodzaak hun dorp moeten verlaten omdat er geen water meer is. Heel het dorp vertrekt naar een bepaalde richting behalve twee families. Deze kiezen voor de gevaarlijke richting waar rebellen enzo zitten. Het is geen makkelijke tocht die ze ondernemen. Onderweg vervoegd nog iemand hun gezelschap maar deze man wordt door een soort "bescherm" leger vermoord na loze beloftes te hebben gekregen. Daarop beslissen de twee andere families te vluchten van die plaats waar wel water was.

Ondertussen is de vrouw van één van de families zwaar ziek aan het worden. Vermoed wordt dat ze aids heeft. Daarop wordt beslist dat de "gezonde" familie al maar moet verder trekken en de andere wel zullen volgen. Na een tijd komt deze familie op een punt waar ze worden tegen gehouden door rebellen en worden ze verplicht één zoon af te staan aan hun. Ze zullen hem nooit meer terug zien. Daar merkt men ook dat de andere familie letterlijk afgemaakt is en beseffen ze dat ze veel geluk hebben gehad.

De vrouw bezwijkt ondertussen ook aan de ziekte waardoor de man alleen verder moet met zijn dochter (die hij liever kwijt dat rijk is) en ze stranden ergens midden in de woestijn. Later worden ze wakker in een tentenkamp. Ze waren net op tijd gered door hulpverleners die voorbij de plek kwamen waar ze lagen. Daar vind men ook de andere dorpsgenoten terug.

Het is een prachtig verhaal die ons toch ook weer even op de harde feiten wijst. Wij hier in België mogen blij zijn dat we toch nog genoeg water hebben om van te drinken enzo terwijl men ginder met grote tekorten zit en men tien-tallen kilometers moet wandelen om een kleine bron te vinden die dan ook weer snel uitgeput zal zijn. Het is eigenlijk erg om te zien hoe goed wij het hier toch hebben en de mensen ginder elke dag opnieuw moeten vechten om in leven te kunnen blijven.

 

11:54 Gepost door Bart in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hey! Welkom terug! :p
Kben blij weer iets van je te kunnen lezen, je bent het schrijven precies niet verleerd ;p

Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 15-04-07

Tuurlijk moet je dat geloven :p
en je bent het precies ook nog niet verleerd om gelijk te krijgen :p

Grtz MM

Gepost door: Mystery_Me | 15-04-07

:-) zoals jij het beschrijft krijgde meteen goesting om te gaan zien. ;-)
Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 15-04-07

Das een feit en als ik het niet wist weet ik het nu dankzij jou :p

Groetjes :-)

Gepost door: Mystery_Me | 15-04-07

De commentaren zijn gesloten.