08-03-07

Philipp Vandenberg

Een zeer succesvol Duits schrijver is hij ondertussen. Met zo'n 30 boeken op zijn palmares heeft hij het gemaakt tot miljonair. Denken dat hij nog een hele tijd een zwerver was die onder bruggen in Duitsland sliep. Gered door de moeder van een oude schoolvriend en zo bij een Duitse krant terecht gekomen. Na een tijd begon hij na te denken om anders te zijn dan de andere journalisten en schreef (onverwacht) een boek.

Ondertussen zijn zijn historische romans/thrillers succesverhalen. Van onder andere 'Het sixtijnse geheim' en 'Het geheim van de Madonna' meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht en dit in zo'n 33 talen. Maar wat maakt hem nu net zo succesvol. Dit komt doordat zijn boeken anders zijn dan van andere schrijvers. Het begin zijn altijd feiten, verteld hij de waarheid maar na een tijd gaat dit over in fantasie. Zijn boeken schrijft hij nadat hij meestal iets gehoord of gelezen heeft en gaat dit verder onderzoeken en schrijft er dan over. Het leuke aan zijn boeken is dat het ook meestal gaat over iets dat de Katholieke Kerk kan vernietigen.

Ik heb al zijn succesverhalen gelezen en ik vind ze allemaal veel beter dan bijvoorbeeld 'De Da vinci Code'. Het zijn boeken die zeer vlot lezen en altijd veel te snel uit zijn eigenlijk. Hij kan het verhaal zeer mooi vertellen en het ondertussen spannend houden. Heb me er nog geen enkele keer door verveeld :) .. Het levens verhaal van de schrijver dan ook is mooi om te weten. Het geeft weer dat je in het leven nooit mag opgeven. Je weet nooit wat er morgen zal gebeuren waardoor je leven helemaal kan veranderen en dan nog liefst in de positieve zin zoals bij hem!

16:11 Gepost door Bart in Schrijvers | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |